Det blir i lengden for kjedelig å være tilbakeholden og forsiktig. Derfor tråkker vi igjen til så det griner:

11. og 12 mars får vi (Universitetet i Agder) besøk fra blant annet Italia, til seminar om brukerperspektiver. Meld dere på, folkens! Ad fontes! Fagfolk fordi dere faktisk er pålagt å være oppdatert på dette. Studenter fordi det forventes at dere skal ligge i forkant av feltet. Brukere og pårørende fordi dere må være orientert om hvilke muligheter brukerperspektivet egentlig rommer.

Studenter og brukere / brukerrepresentanter får seminaret til redusert pris. Spre budskapet, tøm kaffekassa, tøm lagskassa, begynn å pante flasker; dette må dere få med dere!

—–

Jeg spekulerer litt (som vanlig): Jeg er på e-postlista til NORSNET. Jeg var på et møte for noen år siden. Det var spennende og hyggelig. Det dreier seg om et forskningnettverk (tror jeg) om nettverksarbeid. Jeg fikk nylig en e-post der to nye deltakere i nettverket ble presentert. Begge har prosjekter som handler om andre enn primærbrukerne. Den ene skal se på dem som gir omsorg til mennesker med depresjoner. Den andre skal se på familiene til dem som har ADHD.

Dette er helt sikkert viktig. Men, når man kjenner litt til dynamikken i feltet og menneskets svake natur: Kan fokuset på pårørende, etterlatte og omsorgsgivere (gir de bare, eller får de av og til noe igjen, mon tro?) representere en trussel mot primærbrukerperspektivet? Jeg skal la spørsmålet stå, med ett unntak: Jeg tror det er på tide at Mental Helse oppretter en seksjon for mennesker som er eller har vært selvmordstruet. Eller bør det være en egen organisasjon?

—–

Danskene sliter med mer enn finanskrise og kulturelle smaksdommere:

http://politiken.dk/indland/article650064.ece

—–

Fagartikkel og bokanmeldelse om psykosebehandling:

—–

PsykNytt fra Sykehuset Innlandet hviler ikke på laurbærne. Fortsatt innholdsrikt og ambisiøst. Men forholdet mellom de to nivåene (”Vanskelig å samarbeide med kommunene”) er uverdig. Og man kan jo spørre seg om forholdet blir bedre av at 2. linja viser seg fram i all sin glansede prakt på denne måten, mens fotsoldatene i kommunene er splittet og fattige?

Ellers: Nå forstår jeg omsider hvorfor Jeppe drikker: Hvis valget står mellom alkoholisme og Grosvold (programmet, ikke dama), er det ikke rart at folk velger flaska, spør du meg.

—–

Men dette kan vi ikke skylde på Grosvold:

http://politiken.dk/indland/article649801.ece

—–

Ikke dette heller – skjer det samme i Norge, mon tro? Neppe. Vi er jo mye mer sosialt ansvarlige og etisk bevisste enn folk i andre land. Var det ikke vi som fant opp menneskerettighetene, kanskje? Ikke det? Var det ostehøvelen, sier du? Ja, ja. Nok om det. Men danskene sparker altså ansatte i tilrettelagt arbeide:

http://politiken.dk/erhverv/article649521.ece

—–

Det er ikke bare jeg som har slitt med e-postliste. Man skal ikke kunne mye italiensk for å skjønne at dr. Tranchina også har problemer i blant. Faccio e escrivere una blog, senor Tranchina! E-mail no e buono!

—–

Kanskje kommer Kongen (etter)?

http://www.magasinet-selvsagt.no/fp/gapestokken/klarsynt%20kongehus.php

—–

Batman er antatt død, og den lesbiske Batwoman overtar. Sånn går det når de undertrykte lykkes med sin rettmessige kamp. Men vi må fortsatt leve med at leger og andre som har hatt sommerjobb i det de kaller ”psykiatrien” tjener gode penger på å resirkulere de gamle bildene av mennesker med psykiske lidelser som ”onde”, ”ustabile” og ”farlige”.

Når får vi oppleve en detektiv med schizofreni som etterforsker politikere, byråkrater og fagfolk som trikser med offentlig tillit og offentlige midler?

Kanskje du skal begynne å skrive krim, Arnhild?

http://www.dagbladet.no/nyheter/2009/02/16/565985.html

—–

Jeg må gi meg her, selv om jeg har mye mer på lager. Takk til alle som sender inn tips og saker og ting! Det kommer forhåpentligvis en ny bloggpost mot slutten av uka.

—–

Bud Powell var ikke for amatører – ikke som musiker og ikke som menneske – be-bop og elektrosjokk er jo en interessant kombinasjon:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bud_Powell – sjekk avsnittet om hans sykehistorie.

Kanskje Grosvold hadde vært løsningen for Powell, selv om han kanskje hadde nok med en visstnok meget myndig kone? Sjekk ut det glimrende programmet

http://www.nrk.no/programmer/sider/rundt_midnatt/

og sendingen 14.02 hvis du vil høre mer om dette.

Men Bud Powell var definitivt på hugget; her fra en konsert i København i 1962:

http://www.youtube.com/watch?v=wDfdIf7Yi8M