Dette er garantert ikke det mest sexy blogg-innlegget du har lest eller kommer til å lese. Men: Statistikken viser at gjennomsnittsalderen på e-postlista er 52,7 år. Det betyr at vi langt på vei snakker overgangsalder og virtuell geriatri her, og da må vi nok ta fram den pedagogiske rullatoren i blant. (Du som er verdensvevvant, får skumme gjennom eller gå rett på musikken)

Det har ikke gått så verst, vel? Noen hyggelige tilbakemeldinger på e-post. Noen som sier de har tenkt å følge med fra e-postlista og over på bloggen. Noen som virker litt nølende til om de vil klare å orientere seg i kaoset på internett.

For å ta det siste først: Det er vel ikke så mange som bruker e-post som ikke har vært inne på en nettside noen gang? For å bestille en tog eller flyreise? For å lese en avis? Folk på den gamle e-postlista mi som ikke er i jobb, har vel gjort det samme og er i tillegg kanskje inne på nettsidene til LPP og Mental Helse av og til?

Hvis dere kan finne fram til www.nsb.no og www.dagbladet.no , så kan dere finne fram til bloggen min også – det eneste kravet er altså at dere må lagre adressen slik at dere kan klikke dere inn når dere ønsker det (det vanligste er kanskje å lagre i Favoritter, det glemte jeg å si i den siste e-posten). Verre er det ikke. Jeg håper derfor at de av dere som har hatt glede og nytte av e-postlista vil fortsette å følge bloggen. Og hvis dere fortsatt liker dere der, er det fint om dere sprer det gode budskap.

Jeg ble minnet på at studentene på videreutdanningene og masterstudiene i psykisk helsearbeid (og gjerne andre studenter også) burde bli ”veiledet” inn bloggosfæren. Det vil derfor vært fint om dere som er lærere på disse utdanningene kunne introdusere noen av psykisk helse-bloggene for studentene. Jeg håper jo at min blogg kan være en inngangsport. Jeg er ellers ikke så orientert i dette universet, men jeg har et par kloke støttekontakter, og jeg skal prøve å orientere meg – og de av dere som evt kan mindre enn meg etter hvert.

Dere kan bare glemme e-post- og passordgreiene på toppen av bloggen, det er foreløpig bare jeg som kan redigere / skrive innlegg. Men jeg har (foreløpig) åpnet for anonyme kommentarer på bloggen. Det skal derfor bare være å klikke der det står “Kommentarer” og skrive det du har på hjertet. Jeg har også noen tanker om å invitere gjesteskribenter etter hvert, men jeg tar dette i eget tempo – jeg har ikke tenkt å tilbringe resten av mine levedager på nettet.

En av støttekontaktene mine skriver følgende til meg (jeg har ikke prøvd det ennå, men jeg skal ikke gi meg før jeg får det til):

”Du kan informere dem du har sendt mailer til om at de kan abonnere på nye innlegg fra bloggen din via feeder (den lille oransje firkanten på bloggen), slik at de slipper å gå inn på selve bloggen for å sjekke om du har lagt ut nytt stoff. Feederen oppdateres automatisk når man først har tegnet et abonnement. Når abonnenten så klikker på Favorittsenter (oransje stjerne) og så Feeder, til venstre under sin egen nettleser, vises nye oppdaterte innlegg kort tid etter at du har publisert dem på bloggen.”

Sånn. Da skal jeg ta en pause fra bloggeriet noen dager – det finnes utfordringer andre steder enn på nettet også.

Vi avslutter med Oscar Peterson og Count Basie´s feiring av langsomheten:

http://youtube.com/watch?v=3drqJ1bUmEA